Сряда, 30 Ноември 2022 г.

Ученици от силистренско училище почиваха в планината по националната програма "Отново заедно"

От 01-ви до 06-ти август 2021 г. 31 ученика от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"- гр. Силистра се включиха в лятно приключение в Тетевенския Балкан по НП "Отново заедно".

За реализация на идеята – пътувай, учи и се забавлявай спомогна красивата природа, чистият въздух, динамичната, атрактивна и разнообразна програма осигурена от туроператорска фирма "Лоял Травел" ЕООД, гр. София и домакините ни от парк-хотел "Рибарица".

Учениците имаха възможност да се запознаят и усетят различни природни и исторически забележителности: пещера "Съева дупка", ферма "Сините щрауси", историческа местност Костина, където е лобното място на Георги Бенковски, разходиха се по екопътека "Под пръските на водопада" сред красивата природа на Национален парк "Централен Балкан". Посетиха историческия музей в гр. Тетевен и намиращия се в близост манастир "Свети Илия".

Ежедневието на децата беше разнообразявано с посещения на басейн, организирани игри за ловкост, съобразителност и нови знания, а вечерите бяха споделени с DJ.

Facebook коментари