Четвъртък, 26 Май 2022 г.

Благотворителна Rotary АРТ работилница ще отвори врати в Силистра

Ротари клуб Силистра организира в центъра на града на 13 август – петък творческо-развлекателна среща в хладината край Снекбар "Бохеми".

Началото на срещата е от 17:30 ч., а финала в 20 ч.

Въпроси и заявки за участие на тел: 0883 30 47 40. Организатор: президент Боян Боев (и приятели).

С помощта на екипа ротариански, на художничката Елена Маркарян и на консултанти библиотекари ще бъдат организирани щандовете на импровизиран "Ротариански магазин" и за традиционната "Ротарианска томбола".

Приходите са за оборудване на библиотечните звена на Регионална библиотека "Партений Павлович" с бактерицидни лампи.

Ротарианците искат да дадат своя принос за борбата с вирусите в пандемичната обстановка. В името на здравето на регистрираните читатели в най-голямото библиотечно звено – над 2 000 възрастни и деца.

Деца и по-големи от тях – доброволци, ще бъдат в основата на работилницата, за да изработят ръчно различни неща – от пликове и картички, през диадеми, шноли и фиби, гердани, гривни и брошки, до декорации и опаковки за подаръци.

В отделен кът – студио с дегизиране в народни носии с възможност за фото сеанс срещу благотворителна лепта, организирано от фолклористи, и заснемане от професионален фотограф.

Ротариански магазин ще бъде на разположение както на преминаващи граждани, така и за участниците в проявата, за да се възползват от възможността да закупят предлаганите продукти, включително произведените от цеховете на "работилницата".

Разбира се, за хората, които нямат творчески умения и нагласи, организаторите са предвидили настолни игри - шахмат, табла, скрабъл и други, също с благотворителна цел, за да станат съпричастни към идеята.

Акцент в проявата е "Арт ателие" с ментор художничката Елена Маркарян, под чието ръководство и помощ любители художници ще нарисуват за час-два картини с морско и дунавско съдържание, като техните произведения също ще бъдат предложени за откупка с благотворителна цел.

Facebook коментари