Неделя, 29 Май 2022 г.

Поет и лекар стават посмъртно почетни граждани на Силистра

За пръв от от учредяването на званието "Почетен гражданин Силистра" негови носители ще бъдат едновременно двама силистренци.

Общинските съветници ги избраха след проведено тайно гласуване на редовната сесия на 24.06.2021 г.

Специално за целта бе променена Наредбата за символиката и отличията в община Силистра, според която само един номиниран годишно можеше да получи званието.

На 14 септември поетът Валентин Чернев и хирургът д-р Здравко Горанов ще бъдат обявени за почетни граждани на Силистра посмъртно. Техните наследници ще получат почетни плакети и по 1000 лева.

И втората по значимост награда в община Силистра – "За граждански принос", тази година ще е с нови измерения и значимост. Епидемията от коронавирус през миналата и тази година предопредели отношението на обществото към работата на служителите от сферата на здравеопазването, независимо от длъжността и ранга им.

Наградата получават бившият директор на МБАЛ - Силистра д-р Даниела Костадинова, наследникът й д-р Васил Славов и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Теодора Начева.

Сребърната значка "За граждански принос" ще получат и всички отделения на Многопрофилната болница за активно лечение, решиха силистренските общински съветници.

Facebook коментари