Понеделник, 23 Май 2022 г.

Преди 10 години: Трима загиват на място, а двама са в кома след челен сблъсък на изхода на Силистра

Продължаваме да припомняме в КВОРУМ за изминали събития и случки преди години, които са били отразявани на сайта, и са получавали значим обществен резонанс.

На 29.07.2011 г. силистренската полиция съобщава, че предната вечер около 23.30 часа, по път I- 7 на изхода на гр. Силистра в посока гр. Добрич, в близост до бензиностанция "Петрол", е допуснато ПТП между лек автомобил "Рено Меган", собственост и управляван от 29 годишен мъж, от гр. Силистра и лек автомобил "Опел Вектра", управляван от 46 годишен мъж, от с. Кайнарджа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. В следствие на ПТП-то на место са загинали водачът на "Опел Вектра", водачът на лекия автомобил "Рено Меган" и спътника му- 27 годишен мъж, от гр. Силистра. От ПТП-то са пострадали и двама мъже, на 27 години, от гр. Силистра. Същите са настанени в ОАИЛ при МБАЛ- Силистра в тежко състояние и с опасност за живота. Последните двама са пътували в лек автомобил "Рено Меган".

По късно от полицията дават подробности за тежката катастрофа и че една от жертвите е техен колега.

Директорът на ОДМВР - Силистра комисар Ивелин Статев дава специален брифинг преди обяд във връзка с тежката катастрофа.

По предварителна информация лекият автомобил "Рено Меган", пътуващ в посока Силистра – Добрич, навлиза в насрещното платно и удря челно "Опел Вектра" на 46-годишният Т.Ж., служител на "Пожарна безопасност и защита на населението", който се прибирал след нощно дежурство в село Кайнарджа.

Автомобил преминал малко по късно край мястото на инцидента е спрял и уведомил полицията за инцидента.

След първоначалния нощен оглед не са били забелязани следи от спирачен път на реното.

След жестокия сблъсък се наложило рязане и разпъване на ламарините на двата автомобила за да бъдат извадени телата от тях.

В следващите дни полицията провежда специализирана полицейска операция на територията на областта за да предотврати подобни катастрофи, която е в ход 1 август същата година.

Facebook коментари