Вторник, 28 Юни 2022 г.

Искра Радева: Ние се раждаме, живеем и умираме само за да изпитаме това велико чувство – любовта!

Днес в Силистра известната на поколения българи Искра Радева представя в Силистра постановката "Леща, грах и диаманти. В постановката участват и Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Мария Статулова и Теменуга Первазова. Минути преди да излезе на сцената Искра Радева говори с журналистката от общинско радио "Силистра" Ирена Маркова.

"Леща, грах и диаманти е добро съчетание, аз, разбира се, предпочитам последното. Всъщност, заглавието ни хрумна по време на работата, гледам че и публиката е впечатлена от него, интересно и е, любопитно и е, така че в крайна сметка, то остава, имаше, разбира се и варианти но остана този вариант, сподели за Общинско радио-Силистра Искра Радева. Тя сподели , че нейният театър всяка година провежда подобно турне, което по традиция преминава през Силистра.

"Д-р Найденов на практика е виновникът, толкова години подред вече ние да гостуваме не само тук но и в съседните градове За мен е много важно един кмет да има отношение към културата, защото малцина са тези , които съзнават какво важно оръжие е културата за издигането на духа на обществото ни, защото един народ без дух е като дърво без корен. Ние в момента не можем да се похвалим с висок дух", сподели Радева и Допълва , че в последно време ние даже вече не се смеем, не се срещаме , не си общуваме не си гостуваме.

"Тази пандемия беше като капак на тази тенденция и добре , че има хора с отношение към изкуството, които канят театри като моя, за да ни е безкрайно приятно да играем пред публика, която има отношение към изкуството,сподели Искра Радева и допълни, че е приятно да се работи с прекрасни професионалисти, ансамбъл на сцената, което е от изключителна важност по отношение на реализацията на идеите.

"Нашето изкуство не е всеки да играе сам за себе си, напротив, нужен е единен екип, да гледаме всички в една посока. В едно от представленията имах такава реплика "ние се раждаме , живеем и умираме само за да изпитаме това велико чувство – любовта". Когато подреждам репертоара, когато избирам пиесите гледам зад всички тези хумористични мигове в представлението да сто и и нещо сериозно зад смеха, зад комедията и зад сатирата и в това отношение любовта е важен фактор", сподели в заключение Искра Радева.

Facebook коментари