Сряда, 17 Април 2024 г.

Червени депутати отново обиколиха областта

"БСП ще изнесе парламентарния контрол пред сградата на НС, ако ГЕРБ и "Атака" направят промени в Правилника му в частта за парламентарен контрол и така на практика го забранят", заяви Корнелия Нинова днес пред журналисти в Силистра. И така щяло да бъде на практика всеки петък до падане на правителството. "Когато съберем 15-20 000 души на площада пред НС ще докажем, че сме сериозна партия, а не политическо формирование", заяви в нейна подкрепа колегата й Антон Кутев.
В БСП били готови да предложат 290 лева за минимална работна заплата като промяна в Закона за бюджета, макар да знаели, че министър Симеон Дянков не е съгласен. За БСП продължавала да е проблем констатацията, че много голяма част от обществото все още не я разпознава като алтернатива на управлението, но до изборите имало много време това да стане.
"По отношение на подготовката на БСП за местните избори, единственото сигурно е, че Георги Кадиев ще е кандидат за кмет на София, а по места не изключваме формулата за подкрепа на независими кандидати, както и издигане на собствени вътрешно-партийни авторитети", каза също Нинова.
Тя твърди още, че по повод следващата финансова стъпка на управляващите - искането на външен заем от 14 млрда лева, предстои тежка и непочтена битка, тъй като ще се връща цяло едно поколение. Нинова обяви шефа на Комисията по досиетата Евтим Костадинов за ренегат на БСП, тъй като дал партията си на прокуратурата с обвинението, че съпартийците му са оклеветили вицепремиера Цветан Цветанов, обявен от тях за щатен служител на 7-мо управление на бившата ДС.
Явор Гечев, лидер на Младежкото обединение в БСП: "В събота подписахме споразумение за обединение на 8 500 членове на 20 младежки леви организации". Всички те са за общи действия срещу политиката на правителството. Вкл. срещу ксенофобията и посегателството над демокрацията у нас. Протестирали и срещу разрешението на управляващите да се разходят из София скинарски и други подобни на тях организации под звуците на така нар. "Луков марш" по името на емблематичен фашистки генерал от преди 9 септември 1944 г.
Йордан Георгиев

Facebook коментари