Понеделник, 06 Декември 2021 г.

Силистренска гимназия участва с 4 отбора на европейската олимпиада по статистика за ученици

Учебната 2020/2021 година е огромно предизвикателство за учители, ученици, родители и всички, които са съпричастни към образователния процес в България. Пандемията от COVID-19 с икономическите, социалните, медицинските и психологическите ѝ измерения доведе до сериозни трансформации в хода на учебната подготовка и подложи на изпитание волята и куража на обучители и обучавани. Но въпреки всички трудности българските ментори и техните възпитаници не се отказаха от участие в Четвъртата европейска олимпиада по статистика за ученици. Любовта към знанието и стремежът към себеутвърждаване в благородната надпревара се оказаха по-силни.

В тазгодишната олимпиада за участие се регистрираха 757 ученици от 98 училища и 38 града в страната, разпределени в 301 отбора. Състезанието се проведе в два етапа. В първия етап учениците решаваха тест, а във втория всеки отбор трябваше да направи анализ на статистически данни под формата на презентация въз основа на подготвена за олимпиадата база със статистически данни в областта на околната среда - статистика на водите.

Нивото на сложност на тази олимпиада е много високо, но ПМГ "Св. Климент Охридски" участва и тази година с цели 4 отбора – всички в Категория А (X-XII клас). Най-добро класиране има отбора на учениците от Xа клас - Иван, Михаил и Божидар.

Само на 4 точки след тях са и на останалите 3 отбора, които се представиха отлично: отбор "SS_PMG" - Стела и Георги от XIа и Маринела от XIб клас.

Отборите от XIIа клас: "ИВИ" - Ива, Вивиан и Искрен и "Питагор" - Иван, Димо и Янаки.

Ментор на отборите е г-жа Искра Николова.

Facebook коментари