Сряда, 25 Май 2022 г.

Преди 6 години кръщават проекта за многофункционална сграда - център за спорт и култура в Силистра

Продължаваме да припомняме в КВОРУМ за изминали събития и случки преди години, които са били отразявани на сайта, и са получавали значим обществен резонанс.

На 17 юли 2015г. по покана на кмета на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов и Дирекция "Устройство на територията" се организира среща с обществеността на Силистра, на която бе представена идеята за изграждане на Многофункционална сграда - център за спорт и култура в град Силистра.

Представени изработените предварителни, прединвестиционни и обемно-устройствени проучвания от екип на БД АРХ ЕООД - Арх. Божидар Хинков.

Посоченото от проектантите място е на брега на река Дунав, в района на Топливо. Локацията е предпочетена заради пространствената визия, която е алюзия на "две лодки". Разгърнатата площ на центъра е 8 670 кв. м. Като 2 580 км. м. са за реатрактивни пространства /барове и ресторанти/, 3 690 кв. м. за културни събития и фоайета, още 1 250 кв. м. и за експоцентрове около 3 000 кв. м.

Община Силистра обявява, че събира предложения за наименоване на обекта до 23 юли 2015г. на Facebook страницата на общината. Избрано е името ARENA DUROSTORUM.

Цялата новина - ТУК.

Facebook коментари