Сряда, 01 Декември 2021 г.

Финансиран от американците проект ще рекламира туризма по Дунав в Силистра

Асоциацията на дунавските общини "Дунав" кани всички силистренци и гости на града да вземат участие в първото издание на Фестивал на сетивата "Danube Experience" ("Дунавско преживяване"), който ще се проведе на 11 и 12 септември 2021 г. в гр. Силистра.

Събитието се организира по идея на Асоциацията на дунавските общини "Дунав" и се финансира от Фондация "Америка за България", по програма "Туризъм по Дунав". Фестивалът има за цел да лансира концепция за туризъм на преживяванията в Дунавски регион в България, състоящата се от четири взаимосвързани елемента: кухня, вино, приключения, култура & история. С реализацията на това събитие искаме да се опитаме да надскочим представата за преживяване като физическа, адреналинова емоция и ще създадем възможности за ангажиране на всички сетива на туристите при досега им с многоликия, но все още непознат регион около река Дунав.

Фестивалът на сетивата има за цел да идентифицира и популяризира местните производители на стоки и оператори на услуги, които създават туристическа стойност и развиват туристическия пазар в Дунавския регион. Чрез него ще бъдат представени на широката общественост кулинарни, винени, приключенски и културни форми на преживявания.

Фестивалът ще бъде двудневен, на открито, със свободен вход и ще бъде организиран в контекста на честванията на Празника на Община Силистра – 14 септември (Кръстовден). Събитието ще бъде базирано на два основни принципа: изложение и участие. Ще бъдат изградени четири тематични къта, предлагащи разнообразни активности за посетителите. Кътовете ще са подредени като своеобразен маршрут, по който посетителите минават и в края му придобиват усещане за преживяване, пречупено през всички човешки сетива: зрение, слух, обоняние, вкус, осезание.

Facebook коментари