Събота, 15 Юни 2024 г.

Преди 8 години: Новият областен управител на Силистра е посрещнат с митинг на привърженици

Продължаваме да припомняме в КВОРУМ за изминали събития и случки преди години, които са били отразявани на сайта, и са получавали значим обществен резонанс.

На 17.07.2013г. се очаква в 9 часа членове и симпатизанти на "Атака" да блокират входа на областната администрация в Силистра и да не допуснат новоназначения областен управител Насуф Насуф да стигне до кабинета си.

Насуф Насуф към този момент е областен председател на ДПС. Бил е 2 мандата кмет на община Главиница. Срещу него се води следствено дело, за длъжностни нарушения. Той е разследван за избора на концесионер за дейностите по поддръжката на чистотата в община Главиница.

Стотина привърженици на областния управител Насуф Насуф го посрещнат с ръкопляскания точно в 9 часа.

Под прозорците на областната управа остават само полицаи и медии, защото обявеният от Атака митинг срещу областния управител така и не се провежда.

Цялата новина ТУК.

Кабинетът "Орешарски" го назначи за областен управител на Силистра, като Насуф заемаше длъжността до есента на 2014г.

През 2015 година кметските му правомощия са прекратени предсрочно, след като Насуф е наказан условно с лишаване от свобода за 2 години и 6 месеца, със срок на изпитание от 3 години. 49 годишният тогава градоначалник, който управлява общината и в периода 2007-2011 година, бе преследван от закона за длъжностно престъпление. Прокуратурата поиска той да бъде санкциониран, задето подписал тайно протокол, с който се изменят клаузи в договора за сметосъбиране, сключен между община Главиница и варненска фирма.

Facebook коментари