Понеделник, 04 Март 2024 г.

Президентът Радев в силистренското село Пр.Иширково: Свиквам Народното събрание на 21 юли

Народното събрание ще бъде свикано с мой указ на 21-ви юли от 9 ч., заяви президентът Румен Радев, съобщи БНТ. Той присъства на ритуала "Жътва", който се състоя от 9.00 часа край село Проф. Иширково.

Първо ще бъде свикано Народното събрание, трябва да се сформират парламентарните групи, след това да поканя всички представители на парламентарните групи на консултации и след това да връча първия проучвателен мандат, каза още президентът.

"Сега е моментът българските политици да си свършат работата, да намерят обединение, да намерят пресечни точки на техния интерес, които всъщност да бъдат интересите на всички българи. Всички очакват от тях да продължат демонтажа на порочния модел, ако не го направят оставаме гладни всички", каза Радев.

Президентът поздрави ИТН с изборната победа. "Това, което вчера те предприеха като отваряне, е всъщност отварянето на вратата към диалог и намиране на консенсус за решение на проблемите в политическата система", каза Радев.

Днес президентът Румен Радев е на посещение в Силистра, където в Художествената галерия на града ще проведе среща с интелектуалци и културни дейци от региона.

Facebook коментари