Неделя, 05 Декември 2021 г.

В следващите часове се решава кой ще представлява Силистра в парламента от ИТН

Централната избирателна комисия публикува на своя сайт официално решение, с което обяви избраните народни представители в 46-ото Народно събрание.

Вижте пълния списък ТУК.

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани. Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА, посочват от ЦИК.

В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление в срока, Централната избирателна комисия го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа. Решението да се обнародва незабавно в "Държавен вестник", допълват от Комисията.

Кандидатът на "Има такъв народ" сценаристът Ивайло Вълчев е водач в 02 МИР Бургас и 20 МИР Силистра и трябва да направи писмен избор, ако не го направи, то тогава поредността се определя от датата и часа на публикуване на решението на съответната РИК.

КВОРУМ направи проверка и уточни, че в РИК-Силистра листата на ИТН е регистрирана 07.06.2021г. в 10:55 часа, а в РИК-Бургас на 07.06.2021г. в 16:05 часа. Тоест, ако Ивайло Вълчев не посочи изрично писмено, че иска да стане депутат от Бургас, той ще се бъде избран от Силистра.

Ако избере да влезе в 46-то Народно събрание от Бургас, от Силистра ще влезе Петър Димитров.

Facebook коментари