Понеделник, 15 Август 2022 г.

Силистренката Деана Стояновска бе най-добрата за България при загубата от Италия на Европейското за девойки до 20-годишна възраст

17-годишната силистренка Деана Стояновска бе най-добрата за България при загубата от Италия на Европейското за девойки до 20-годишни.

Изгряващата звезда на българския баскетбол, тръгнала от школата на "Доростол" Силистра, става все по-важна фигура в националния отбор на България и то при по-големи от нея на възраст девойки.

Националният отбор на България за девойки до 20-годишна възраст започна със загуба участието си на Европейския Чалънджър в София. На старта на турнира в столичната зала "Триадица" тимът ни, който е с две години по-млад състав от останалите участници в надпреварата, отстъпи на Италия с 46:66.

Следващият мач на нашите е днес от 20:00 часа срещу друг много силен отбор - този на Белгия. Любопитно е, че в тима на днешния съперник има три момичета от разширения състав на женския национален тим на страната им, който завърши трети на ЕвроБаскет за жени.

Вчера българките се бориха много и показаха добри защити и бърза игра на моменти. Съперникът им обаче ги превъзхождаше значително физически и това бе от основна роля за изхода на двубоя. Деана Стояновска завърши с 12 точки за България. Илияна Георгиева вкара 9, с 8 бе Валентина Веселинова.

Деана добави към добрата си статистика една борба, 4 асистенции и една открадната топка.

За гостите дабъл-дабъл от 16 точки и 13 борби записа Мериам Насрауи, 12 точки добави Силвия Пастрело.

Facebook коментари