Петък, 12 Април 2024 г.

Поети от цялата страна участват в конкурса "Любовта е пиянство или пиянство от любов"

Поети от цялата страна изпращат свои стихове, вдъхновени от мотото на конкурса на община Силистра "Любовта е пиянство или пиянство от любов", отбелязват организаторите на проявата - дирекция "Хуманитарни дейности".
Пощенски пликове с клеймо от Кърджали, Пловдив, Бургас, София, Плевен, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Сливен, Шумен, Добрич, Варна, Балчик, Севлиево, Свищов са получени в общината броени дни преди крайния срок за изпращане на творбите – 16 февруари. Особено силно присъствие имат силистренските поети.
Организаторите припомнят, че за първи път тази година в регламента на Националния поетичен конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов" е записано, че отличените с първа, втора, трета и специалната награда нямат право на участие в следващите три поредни издания на конкурса. Целта е да се даде възможност за изява на нови таланти. Условието е валидно и за миналогодишните победители.
На 23 февруари ще бъде отчитането на резултатите и награждаването на отличените творби и автори. Очаква се за десети път Силистра да събере най-талантливите български поети на един музикално-поетичен празник.
Повече за регламента на конкурса четете на интернет страницата на община Силистра www.silistra.bg .

Facebook коментари