Събота, 27 Ноември 2021 г.

Вижте какво предложи Областният управител на Силистра на правителството, във връзка с протестите на бизнеса

Областният управител на Силистра за направените предложения до МС на Република България във връзка с проблема с тировете в града и работата на терминала.

Резюме: Въпросът на представителите на бизнеса за връщане на предишния трафик на тежки транспортни средства през 3 улици на град Силистра бе представен на 4 юни т.г.

Направената проверка е оформена в предложение до Министерския съвет. Областният управител не може да промени трафика и да разреши преминаването на тежки товарни автомобили през три улици в град Силистра. Това може да направи МвНР, защото се отнася до отношения между България и Румъния; Министерство на финансите – Агенция "Митници"; Министерство на транспорта – Областно пътно управление. Всичко това ние извършихме, за да ваправим предложенията до правителството.

Какви са нашите предложения: да се помисли как съществуващата инфраструктура ГКПП Кайнарджа – Липница – в момента с разрешение за преминаване на автомобили до 3,5 т., да бъде адаптирана за тежки товарни машини; другото предложение е изграждане на нов ГКПП в м. "Осми пост", като вземаме предвид, че през лятото нивото на р. Дунав пада, а през зимата са възможни ледоходи, така ние считаме, че на първо време нов пукт би свършил работа.

снимка: Незабравка Кирова

Facebook коментари