Събота, 25 Юни 2022 г.

Мобилен пункт за измерване на кръвна захар работи днес в Силистра

В рамките на няколко часа днес в Силистра бяха представени опасностите от пандемията на XXI век, наречена диабет. На площад "Свобода", под липата, бе изграден мобилен пункт, на който гражданите ще могат да получат информационни материали, както и направят анкета за риска от развитие на диабет и да получат безплатно измерване на кръвна захар.

Лайънс клуб - Видин съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, Българското Национално Сдружение по Детска Ендокринология и с подкрепата на Община Силистра изпълнява проект "България срещу диабета".

Инициативата е подкрепена и от колоездачи, които промотират здравословния начин на живот и спорта като най-доброто средство за превенция.
Основната цел на проекта е да се създаде и обучи национална мрежа за борба с диабета за подобряване на осведомеността за диабета, превенцията, управлението и изграждането на човешки ресурси в България чрез консолидиране на усилията на Лайънс клубовете, Националните диабетни асоциации и местните власти.

Facebook коментари