Сряда, 08 Декември 2021 г.

С хляб и сол посрещат студенти в Алфатар

За поредна година кметът на община Алфатар Янка Господинова имаше удоволствието да е домакин и да посрещне студентите от специалност "География" към Софийският университет "Св. Климент Охридски" и техните преподаватели гл. ас. д-р Димитър Желев – Катедра "Ландшафтна география и опазване на природната среда" и гл. ас. д-р Калоян Цветков – Катедра "Социално-икономическа география", които проведоха лятната си учебна практика в град Алфатар.

Студентите са бъдещи учители по география. Практиката им е завършващ и най-важен елемент от образованието им и професионалната им подготовка.
Гостите посетиха етнографска къща Алфатар с добруджанска експозиция. Там бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол, минаха под изплетения Еньовски венец за да бъдат здрави през цялата година и всеки получи китка от събраните билки на Еньовден. Заедно с кмета на общината и самодейците при НЧ "Йордан Йовков – 1894 г." гр. Алфатар те пяха и танцуваха. Насладиха се на добруджански песни и танци, разгледаха Етнографската сбирка.

Гостите останаха очаровани от цялостната визия на града, от отношението и топлото посрещане.

Facebook коментари