Понеделник, 23 Май 2022 г.

Спортното училище в Силистра дари компютри на ОДК

Вчера на 25 юни Веселин Суров, директор на Спортно училище "Дръстър" – Силистра в присъствието на д-р Найденов, кмет на Община Силистра предаде на госпожа Гинка Вандева, директор на ОДК – Силистра компютърна техника за изграждане на информационен център в поверената й институция.

Д-р Найденов приветства начинанието за сътрудничество и партньорство и изрази необходимостта от други институции да последват примера, за да могат учениците, които посещават ОДК да развиват дигиталните си компетентности, което е от изключителна важност за съвременното информационно общество.

Г-н Суров прояви своята съпричастност към необходимостта от инициативата като изрази необходимостта партньорството да се осъществява в различни посоки, защото ОДК и Спортно училище "Дръстър" - Силистра са институциите, които проявяват загриженост за развитието на спорта в град Силистра и желанието му е в посока на приемственост. Госпожа Вандева прие сърдечно компютърната техника и сподели, че това е възможност, която тя ще използва за откриване на нов клуб "Компютърно моделиране", което ще бъде в името на децата на Силистра.

Facebook коментари