Сряда, 30 Ноември 2022 г.

Граждани от Силистра и Тутракан искат полети Русе-София на цена 50 лева

Над 98% от всички анкетирани биха се възползвали от полети до София и обратно, ако цената на билета е до 50 лева. Това сочи проучване, което общината в Русе организира като ангажимент към авиационния оператор "Гъливеър" с цел да помогне с обратната връзка от гражданите и бизнеса. Попълнени бяха 2980 анкети от бизнеса и 3937 анкети от граждани.

Най-голям дял от анкетираните имат русенци (60%), но интерес са проявили и жители на София, Пловдив, Мартен, Свищов, Разград, Щръклево, Бяла, Ветово, Две могили, а също така на Тутракан и Силистра.

След като летището до Силистра бе продадено преди много години, сега даже няма и теоретична възможност за възстановяване на полетите Силистра-София.

Други дестинации, до които запитаните биха искали да се поддържа вътрешен полет, са Бургас и Пловдив (над 35%). Гражданите изразяват своето желание да пътуват във всички дни от седмицата, като найпредпочитани са петък, събота и неделя. Часовият диапазон, който е най-удобен за летене, е от 6 до 12 ч., като над 40% са го отбелязали в отговорите си. На въпроса от колко полета месечно биха се възползвали анкетираните, над 60% отговарят между 1 и 2, като бизнесът определя най-голям процент от 1-2 служители, които биха командировали.

Граждани и бизнес са единодушни, че 50 лв. е най-приемливата цена за полета. Администрацията в Русе получи отговор на изпратеното писмо до Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", че ще бъде сформиран екип, който да осъществи нормативно изискващите се процедури.

Facebook коментари