Неделя, 14 Април 2024 г.

Откриха в ПЗГ "Добруджа" в Силистра градинка "Пчелен рай"

Професионална земеделска гимназия "Добруджа" изпълнява проект за създаване на ЕкоЦентрична градинка, която е открита днес с участието на "партньорите" от детска градина МИР в село Айдемир, съобщиха от гимназията.

Градинката е наречена "Пчелен рай", защото са съчетани билки, храсти и овощни дървета, които са "най-добрата последователна паша за пчелите", създадена е класна стая на открито, от рециклируеми материали са направени атрактивни саксии, табели за градината.

Всички дейности по производство на разсад, отглеждането му, разсаждането му в двора и грижите за него, както и материалите за класната стая, са изпълнявани от доброволците от група по интереси "Зелено предприемачество" от 8 "а" клас, както и учениците от 9 "а" клас, които в часовете по билкарство за практика са работили в реална среда. Учениците са ръководени от Галина Даскалова - преподавател по професионална подготовка в училището.

ЕкоЦентричната образователна градинка на Професионална земеделска гимназия "Добруджа" гр. Силистра" e направена през сезон 2020 - 2021 в рамките на проект "КонсУмувай" на Фондация ЕкоЦентрик, с финансовата подкрепа на Германската фондация за околна среда (DBU), Национална кампания "Достъп до добра храна" и Порталът на Вкусните образователни градинки - gradinka.zaedno.net, се казва в съобщението.

Facebook коментари