Вторник, 28 Май 2024 г.

Двамата младежи, охранявани от две полицейски патрулки, изненадаха пътуващите от Силистра към Русе

Българските студенти Алекс и Константин, които следват в Германия и вече са известни като "Младите легенди" със своя подкаст, изненадаха днес пътуващите по направлението Русе-Силистра, информира и показаха във видео от русенския сайт Русе Медиа.

Двамата младежи бягаха под дъжда, охранявани от две полицейски патрулки.

Те правят маратон от Нова Черна до Русе с благотворителна цел за набиране на средства за 6-годишната Яница Карачорова, която се бори с тумор в мозъка. А утре, събота, организират парти в NORD BEACH заедно с рапъра Димчоу, за да подкрепят малката Яни.

Заради русенското дете, което се нуждае от средства за лечение в Германия, Константин, се е захванал да бяга 200км за 20 дни, като има за цел други хора да го последват и да се обърне повече внимание на каузата. Другата легенда- Алекс, ще дава безплатно онлайн уроци по шах, където всеки който има желание и време може да се присъедини. "По този начин искаме да покажем на младите, че може да бъдем активни, както физически, така и психически и в същото време да помагаме на хората в нужда", казват двете момчета.

снимка и видео Русе Медиа

Facebook коментари