Четвъртък, 09 Декември 2021 г.
header

В Силистра членове на ГЕРБ от пет области се обучаваха за предстоящите избори

Днес на 13 юни в Силистра се проведе Регионален семинар "Организационно-техническа подготовка за изборите за парламент". Той бе организиран от областната структура на ГЕРБ-Силистра.
Участие в него около 90 члена на партията от пет области - Силистра, Добрич, Разград, Шумен и Търговище, които са ангажирани с провеждане на предстоящите избори за 46-то Народно събрание.

За конструктивната дискусия и систематизирането на поднасяната информация се погрижи преподавателя на НБУ Даниел Стефанов, експерт по избори и избирателни системи.

Срещата бе открита от домакина на събитието д-р Мария Димитрова, председател на Общински съвет - Силистра.

Водещи и модератори на срещата бяха Тодор Тодоров, областен координатор на ПП ГЕРБ-Силистра, член на ИК и водач на листата в 20-МИР, и Деница Сачева, областен координатор на ПП ГЕРБ-Добрич, член на ИК и водач на листата в 8-Мир.

Двамата бяха скептични, че машинният вот ще успее по начина, по който беше заложен в законодателството.

"Това е Изборният кодекс на Станислав Трифонов, така че ако има провал, трябва да е ясно, че отговорност ще трябва да понесат служебното правителство, Трифонов и неговата партия. Очакваме много проблеми и затова всеки от нас трябва да е наблюдател на вота", заяви Сачева.

Тодоров призова всички присъстващи да проведат мини образователни кампании за машинния вот в районите си. "Ние сме най-добрата партия, но трябва да бъдем подготвени", подчерта той.

Лекторът Даниел Стефанов, посочи, че има риск от провал за честността на изборите. "Те ще бъдат организирани по това законодателство, вероятно няма да има отказ от машините. Такъв тип вот няма никъде по света. България има нужда да прескочи риска от провал, всички трябва да помогнем за това. Никоя държава в ЕС няма такова петно от проведени нечестни избори. България не трябва да бъде първата", добави той.
footer

Facebook коментари