Четвъртък, 02 Декември 2021 г.

30-ят международен ученически екологичен форум "Сребърна – 2021" завърши днес в Силистра

Трийсетият международен ученически екологичен форум "Сребърна – 2021" завърши днес в Силистра.

На форума бяха представени екопроекти в две възрастови групи.

Голямата награда - eдногодишна стипендия от МОН - получава Моххамад-Мурад Рашад Халвани – Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс / ЦПЛР - ОДК /- Силистра. Той е отличен с първа награда във втора възрастова група за разработката си "Хранителната база в царството на водните лилии и царството на пеликаните". В първа възрастова група е отличена разработката "Соларен дестилатор" на Андрея Атанасова и Георги Нешев от ОУ "Александър Г. Коджакафалията" в Бургас.

Бе отчетен и националният конкурс "Планетата Земя – безценен дар" за рисунка, приложно изкуство и литературни творби. Представени са 180 литературни работи и 200 рисунки и творби на приложното изкуство.

Проявата се организира с домакинството на Центъра за подпомагане за личностно развитие – Обединен детски комплекс /ЦПЛР –ОДК/ в Силистра в съответствие с дейностите в календара на МОН и Националния дворец на децата в партньорство с Регионалното управление на образованието в Силистра, РИОСВ – Русе, фондация "Еврика", Съюза за защита на природата, Силистренската община, резерват "Сребърна".

Facebook коментари