Сряда, 25 Май 2022 г.

Театър "Кредо" ще представи на силистренска сцена спектакъла си "Дневникът на един луд"

"Дневникът на един луд" е третото Гоголево заглавие в репертоара на театъра след обявения от руската критика за явление в световния театър спектакъл "Шинел" и отличения с 11 престижни национални награди, спектакъл "РевизорЪт"

Турнето се реализира с подкрепата на Национален фонд "Култура" и е част от едногодишния проект на театъра "кРЕдоСТАРТ", осъществяващ се по "Едногодишната програма за подкрепа на частни организации в областта на изкуството", 2020.

Програмата на турнето включва гостуване на 7 юни в Силистра на сцената на Драматично-кукления театър Силистра.

Премиерата на "Дневникът на един луд" се състоя на 17 октомври 2015 година на сцената Театър 199 "Валентин Стойчев" в София. Спектакълът е създаден специално за отбелязване на 50-годишния юбилей на Театър 199, копродуцент и партньор на Театър "Кредо" вече 29 години.

Сценарист и режисьор на "Дневникът на един луд" е Нина Димитрова, основател и артистичен директор на Театър "Кредо", позната на зрителите у нас и по света като режисьор, сценарист, сценограф и актриса в спектаклите "Шинел" по Гогол и "Каквото направи дядо, все е хубаво" по Андерсен.

С творческия си подход към гениалния Гоголев текст и с избора си на изпълнител за ролята на Аксентий Иванович Попришчин в "Дневникът на един луд", Нина Димитрова разбива клишето, че тази роля трябва да се играе от известен артист на възраст около 40 години.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Facebook коментари