Сряда, 25 Май 2022 г.

Горски инспектори заловиха 142 кубика незаконна дървесина в "Каракуз" до Дулово

Нарушението е констатирано на 2 юни след теренна проверка на обект на територията на стопанството.

При извършване на инспекцията проверяващите установили на терена 92.5 пространствени кубика дърва от дървесен вид "цер" – стара дървесина, неизвестно кога е отсечена и 50 пространствени кубика прясно отсечена дървесина от същия дървесен вид. Дървесината е задържана и е дадено разпореждане за спиране на дейността в обекта.

Документна проверка установява, че същият отдел е освидетелстван с протокол в началото на месец януари 2021 година. В документа е записано наличие на временен склад на 140 плътни кубика от всички категории дървесина от дървесни видове "цер" и "благун".

Проверяващите установили, че с превозни билети от този отдел са извозени с 54 пл. куб. повече дървесина от наличната по документи. Инспекторите констатират, че вчера, пак за същия отдел, е издадено позволително за сеч, без да бъдат качени в Интернет базираната система на Изпълнителната агенция по горите, съответно технологични планове, карнет описи и сортиментни ведомости.

По нормативни документи, това позволително влиза в сила след тридневен срок., т.е. от 04 юни. Проверките по случая продължават. Ще бъдат уведомени разследващите органи на МВР и Прокуратурата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Facebook коментари