Петък, 20 Май 2022 г.

В Дулово представиха проекта на завод за 50 милиона евро

В Дулово се проведе делова среща, на която бе представен проекта за изцяло новия завод за преработка на кварц-каолинова суровина, чиято стойност ще надхвърли 50 милиона евро.

Презентацията бе направена лично от Роберт Линдеман-Берк - председател на Надзорния съвет на "Каолин" ЕАД и управляващ съдружник на компанията-майка- германският минен концерн "Кварцверке" ГмбХ.

На срещата присъстваха д-р Юксел Ахмед - кмет на Община Дулово, инж. Невхис Мустафа - председател на ОбС Дулово, заместник-кметовете Юксел Исмаил и Доротея Тотева, общински съветници, кметове на населени места от общината.

Тук бяха и представители на "Каолин" ЕАД - част от концерна "Кварцверке" - д-р Волф Харлфингер - главен изпълнителен директор, изпълнителните директори и служители на фирмата.

Представяйки, чрез мултимедийна разработка, плановете и макета на бъдещия завод, г-н Линдеман-Берк отново потвърди, че бъдещият завод на "Каолин" ЕАД в Дулово ще бъде най-модерното и напълно екологично чисто предприятие от този тип в Европа, като този завод ще бъде образец за цялата минно-суровинна индустрия в България.

Ваня Петрова

Facebook коментари