Събота, 10 Декември 2022 г.

Силистренски деца взеха участие в Републиканския шампионат по приложно колоездене

Силистренски деца взеха участие в Републиканския шампионат по приложно колоездене, който се провежда два дена в Етрополе. Мероприятието имаше практическа насоченост, като състезателите показаха на терен своите умения.

Домакин и организатор е Община Етрополе, в лицето на кмета Димитър Димитров, със съдействието на Национално движение по приложно колоездене, БЧК и РПУ – Етрополе. Главен съдия на състезанието е Милчо Крумов – дългогодишен деятел на приложното колоездене, заслужил деятел на българските автомобилисти.

В двора на СУ "Христо Ясенов" бяха строени за откриването и отборите, които участват в Националния туристически събор. След това те се оттеглиха на площадката пред Болницата – т.н. "Езерото" за практическо приложение на придобитите сръчности и умения.

В състезанието по приложно колоездене участваха освен отбора от Силистра и отборите от Берковица, Етрополе, Пирдоп, Челопеч. Заместник-кметът на Общината Станка Димитрова откри състезанията, като пожела на всички отбори успех в надпреварата.

Текст и снимки: Христо Христов

Facebook коментари