Вторник, 24 Май 2022 г.

Силистренската фирма ELICA: Над половината слънчогледови ядки у нас минават през наше оборудване

Детелина Петрова е управител на ELICA. Завършила е "Прогнозиране и планиране на малкия и среден бизнес" в Стопанска академия "Д. А. Ценов" в Свищов. Тя е главният двигател на процесите във фирмата. Управлява всички проекти по европейски програми и е пряко свързана е с нововъведенията. Извършва преглед и координация на оперативната и административната дейност в компанията. Също така създава работни приоритети в динамичната работна среда и поддържа добрия дух и мотивация на екипа. Г-жа Петрова даде интервю за сайта www.investor.bg.

Въпрос: Г-жо Петрова, ELICA е една от стабилните и сериозни български компании от много години. От колко точно ELICA е на пазара на машини за обработка на селскостопански култури в България? Какъв е вашият фокус?

ELICA е семейна компания, наследила 90 години национални традиции в беленето на слънчоглед. Фирмата проектира и произвежда инсталации за белене на слънчоглед, почистване на зърно, подготовка на семена и съоръжения за транспортиране на материали в насипно състояние. Инсталациите са оборудвани със силози и бункери, индустриални вакуумни системи, компресори, както и с нови системи за тегловно дозиране на "биг баг" торби и чували. ELICA успешно разгръща потенциала си, благодарение на визията към постоянни иновации и работа с най-модерни технологии.

Цялото интервю - ТУК.

Facebook коментари