Сряда, 28 Февруари 2024 г.

В Силистра се проведе младежка трудова борса

Вчера "Бюро по труда"–Силистра проведе младежка трудова борса по проект "Готови за работа"от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020".

Поканени бяха около 60 младежи и 8 работодатели, които са заявили свободни работни места при нас. "Работодателите получиха и сертификат от наша страна за организираната трудова борса по проекта. Вече 14 години подред се провежда трудова борса с цел контакт лице в лице, търсещи работа лица и работодатели. Търсещите работа лица, могат да задават своите въпроси и съответно от работодателите да получат своите отговори, каза днес по повод борсата за Общинско радио-Силистра, Милена Перчемлиева, директор на дирекция "Бюро по труда"-Силистра.

Събитието бе организирано от експерти, наети по Проекта, и подпомогнати от всички служители от дирекцията. Целта на мероприятието е мотивиране на младите хора до 29 годишна възраст за активно поведение на пазара на труда, чрез среща «лице в лице» с работодатели от различни отрасли.
Директорът на Дирекция "Бюро по труда" Силистра г-жа Милена Перчемлиева откри събитието и приветства всички присъстващи. Представи участващите осем работодатели и информира за свободните позиции, обявени от тях. Всеки работодател взел участие в организираната трудова борса получи лично от госпожа Перчемлиева Сертификат от Агенция по заетостта.

Всички присъстващи младежи получиха флаери с визуализация на проект "Готови за работа" и списък на свободните работни места. Събитието бе посетено от 30 младежи, които след срещата с работодателите очакват бърза и успешна реализация на пазара на труда.
Представени бяха начините за информиране и самоинформиране чрез ползване на информационното пространство на ДБТ Силистра и адреса на официалния сайт на Агенция по заетостта

Facebook коментари