Сряда, 25 Май 2022 г.

Традиционно партиите не успяха да си разпределят ръководните постове в РИК-Силистра

Традиционно партиите не успяха да си разпределят ръководните постове в РИК-Силистра, стана ясно след днешните консултации по сформиране на РИК в областната администрация.

Този път по повод обявените за 11 юли т.г. избори за състава на 46-то НС на Република България.

Областният управител Ивелин Статев даде думата на представителите на партиите и коалициите с право за участие в Комисията. Съобразно направените предложения не бе постигнато съгласие и протоколът с тях ще бъде изпратен, за да бъде взето окончателно решение в София в Централна избирателна комисия.

Съгласно предварителната фактическа обстановка и на база на представителството в 45-ото НС, партиите и коалициите имат квоти в общо 13-членния състав (включително председател, двама зам.-председатели, секретар), какъвто се полага за избирателен район с 4 мандата: "ГЕРБ/СДС" – 4, "Има такъв народ" – 3, "БСП за България" и ДПС – по 2, "ДБ-Обединение" и "Изправи се! Мутри вън!" – по 1.

Предложенията: за председател – 2 предложения – представители на ГЕРБ/СДС и "Има такъв народ", за секретар – също 2 предложения – представители на "БСП за България" и ДПС; "Изправи се! Мутри вън!" – за един зам.-председател (за втори зам.-председател предложение не е направено от друга партия или коалиция).

Facebook коментари