Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Ще спрем скоро директното изливане на мръсните води в Дунав. Две помпени станции ще ги изтласкват към бъдещата пречиствателна станция

Във връзка с предстоящото изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води на Силистра се проведе публично обсъждане, свързано с необходимостта от промяна на предназначението на два терена в града.
Местата са в района на "Самолета" и на сегашната рибна борса. Проектантите предвиждат там да бъдат изградени под земята две помпени станции, които ще изтласкват отпадъчните води до пречистващото съоръжение. Сега на тези места се намират два от колекторите на Силистра, които се изливат директно в реката, обясни арх. Росен Костов. На видеоекран той представи цифров вариант на проектите. От публиката попитаха за евентуалното оскъпяване на цената на водата след изграждане на пречиствателната станция. "Това е въпрос на време и на избор на технология за пречистване", обясни Костов.
Публичното обсъждане последва обсъждането на бюджета на община Силистра за 2011 г. Но екотемата се оказа интересна само за една трета от публиката, присъствала на представянето на финансовия план на общината.

Facebook коментари