Сряда, 07 Юни 2023 г.

В Дулово се проведе XV ученическа конференция

На 12.05.2021 г. в актовата зала на Средно училище "Васил Левски", гр. Дулово, се проведе заключителния комуникативен етап на Петнадесетата литературна конференция за ученици от XI и XII клас от областта. Организатори са РУО-Силистра и ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", с финансовата подкрепа на Община Силистра.
Конференцията се провежда под научното ръководство на проф. д-р Радослав Радев, преподавател във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Първият етап на конференцията започна още през м. ноември 2020 г. със систематизиране и изпращане до училищата на теоретични материали по темата на конференцията: "Емоционалният живот на човека в българската литература и култура".

Вторият етап ученици подготвиха първоначален вариант на свои текстове, които през месеците януари и. февруари 2021 г. проф. Радев консултира, рецензира и оцени дистанционно. 42 участници представиха своите произведения публично.

На базата на издадени удостоверения за отлично представяне, най-добрите ще получат правото да се запишат във Великотърновския университет без кандидат-студентски изпит.
Домакините – директорът на СУ "Васил Левски", гр. Дулово, г-н Тотев, и преподавателите - се погрижиха да създадат приятна, емоционална и предразполагаща атмосфера на конференцията, така че участници и гости да се чувстват добре.

Facebook коментари