Вторник, 07 Февруари 2023 г.

НАП -Силистра провери всички бензиностанции в област Силистра

Всички обекти за продажба на течни горива в Силистренска област, които не са част от големите вериги бензиностанции, вече са проверени от инспекторите на НАП за налична онлайн връзка със системата на агенцията. Бензиностанциите на ОМВ, Лукойл, Петрол и Шел не бяха проверявани, защото още в края на миналата година централите им монтираха необходимите устройства.
От общо 49-те проверени бензиностанции и газ-станции към момента на проверката 29 са имали изградена постоянна дистанционна връзка с НАП, 9 са били запечатани от инспекторите по приходите заради липса на такава, а 11 не са работели с граждани, тъй като не са успели да изпълнят изискването. На всички запечатани са направени повторни проверки, при които е установено, че собствениците вече са предприели необходимите мерки и са свързали касовите си апарати с информационната система на НАП. Повторни проверки ще бъдат извършени и в бензиностанциите и газ-станциите, които при първото посещение на служителите са били затворени.
Целта на свързването на касовите апарати на обектите за продаване на течни горива с НАП е да се предотврати укриването на обороти от страна на бензиностанциите и да се извадят сивите обороти на светло. На вид допълнителното устройство е продълговато, с неголеми размери, свързано е с касовия апарат и се поставя точно до него. Картата на България с инициали BG вътре в нея на касовия бон указва, че оборотите в този търговски обект се следят денонощно от данъчните. До 2012 г. всички търговци в страната трябва да са вързали касовите си апарати в единна система с приходната агенция.

Facebook коментари