Понеделник, 06 Декември 2021 г.

Още една телевизия разказа за пътя на един български режисьор - от Силистра до Холивуд

След като преди две седмици екип на БНТ отдели над 5 минути в пряко включване от Силистра за предаването "Денят започва" на двата късометражни филма на силистренеца Адриан Ал Джазар, за режисьора разказа още една телевизия - България Он Еър.

В репортажа на Александър Леви се разказва, как до неотдавна Адриан е продуцент, режисьор и сценарист на комедии, предназначени за силистренската публика. Преди 2 години обаче се обръща към експерименталното кино и създава първия си късометражен филм.

"Хуморът в мен приключи, исках нещо по-сериозно, по-смислено, с ясна идея. Важно е посланието и до каква степен то би въздействало на зрителя", споделя Адриан Ал Джазар.

Още с първите късометражни филми идват и успехите.

"Първият успех дойде на кинофестивала "Flickfair" в Лос Анжелос, където достигнахме до финал с филмите "Съвест" и "Отчаяние". Следващият успех отново дойде там, с филма "Празен живот", който влезе в официалната селекция – топ 10 на най-добри филми и беше излъчван в рамките на 5 месеца", каза още режисьорът.

Лентата "Празен живот" разказва за самотата и изгубените шансове в живота на един човек, който до последно се надява, да бъде забелязан или чут от някого.

"Вратите, които героят се опитва да отвори символизират изгубените пътища в неговия живот, часовникът, който е спрял символизира, че времето е спряло за него и нищо няма да се случи занапред", разказва Адриан Ал Джазар.

"Според мен, колкото повече един човек е ограничен, той толкова повече си развива въображението и става креативен. Така, че за мен не е проблем, дори е предизвикателство по този начин да работя – почти с никакви средства да създавам филми", заяви Ал Джазар.

"Експерименталното кино ме удовлетворява до такава степен, че преоткривам себе си в доста широк спектър от детайлите в моя живот, защото показвам себе си, защото показвам начина, по който живея" споделя актьорът Деян Димитров.

Facebook коментари