Събота, 17 Април 2021 г.

От 5 февруари стартира Спортната 2011 за малките спортисти на Силистра

От този февруари се възобновяват общинските състезания за ученици, които са в рамките на Ученическите игри за 2010-2011 учебна година. Това съобщи експертът по спорт в Общината Калоян Петков.
Първите турнири са по шахмат на 5 и 6 февруари от 10.00 часа в ст. 205 на Младежкия дом за две възрастови групи ученици – V-VІІ клас и VІІІ-Х клас. От 8 февруари започват състезанията по баскетбол и ще продължат до 25 февруари. Срещите ще се играят в спортна зала "Дръстър" (Манежа). На 12 февруари са състезанията по тенис маса, които ще се проведат в салона на СОУ "Никола Вапцаров". През м. март са волейболните мачове, техен домакин ще бъде езиковата гимназия. Ученическите игри на общинско ниво в Силистра започнаха с футбол през октомври 2010 година и ще завършат през април т.г. с лека атлетика на пистата на стадион "Луи Айер".
Класирането в общинските състезания е отборно. Първенците отиват на областите състезания. Средствата за организиране и провеждане на общинските ученически игри се осигуряват от бюджета на общината.

Facebook коментари