Понеделник, 06 Декември 2021 г.

В страстната седмица митрополит Яков се срещна със силистренски лекари и медицински сестри

"Вие носите таланта да лекувате най-висшето творение на Бога - човека. Дерзайте, с вас е Църквата, а с Църквата е Бога!"

С такива слова на духовна подкрепа се обърна архипастирят на Доростолска епархия митрополит Яков към група лекари и медицински сестри - представители на медиците от болничните заведения в гр. Силистра. Срещата се състоя на 27 април по покана на Доростолския митрополит в Митрополията на Престолния град.

В тези скръбни дни на Страстната седмица, но и благодатни в очакване на Възкресение Христово бяха споделени мисли и чувства, които вълнуват хората в бели престилки - тези, които поемат най-тежкия удар в борбата с коварната зараза. Владиката благодари на всички за тяхната жертвоготовност, упоритост и професионализъм. Увери ги, че не са сами в тази битка, защото църквата молитвено е с тях от първия ден на това изпитание. Митрополитът преподаде своя архипастирски благослов чрез присъстващите на всички медицински работници и болящите.

На срещата присъстваха: д-р Нечева (директор на РЗИ), д-р Костадинова, д-р Ганева, д-р Маринова, д-р Пенева, д-р Русева, д-р Сапунджиева, д-р Чобанова, мед. сестра Няголова, мед. сестра Стоилова.

Facebook коментари