Вторник, 24 Май 2022 г.

Детска градина в Дулово отбеляза с празнична програма Лазаровден и Цветница

Под този надслов, в слънчевия и топъл 22 април, в двора на детска градина "Мир"-Дулово, децата от градината отбелязаха с празнична музикално-поетична програма Лазаровден и Цветница-предвестници на настъпващите светли Великденски празници-най-цветни и красиви пролетни празници-символ на възраждащата се за нов живот природа. Спазвайки дългогодишните тенденции за запознаване на малките възпитаници с народните празници и обичаи ръководството и екипът на детското заведение отново сътвориха истински вълнуващ празник за децата и гостите им.

Гости на детската градина, които споделиха празника с децата, бяха Доротея Тотева- зам.-кмет "Хуманитарни дейности" в Община Дулово и Йозлем Хамид- ст. експерт- Направление " Образование" в Община Дулово.

Малките лазарки на ДГ " Мир" облечени в гиздави премени, косите им украсени с пъстри китки и венчета, с кошнички пълни с пролетни цветя, усмихнаха малки и големи.С лазарски песни и танци създадоха цветно настроение, благославяйки с наричания за здраве, благополучие, плодородие и благоденствие всички, които споделиха с децата празника. "Слънчеви лъчи галят днес земята! Лазар слиза от небето във позлата! И оглежда се в очите на дечицата щастливи. Лазарки-тъй мили!...."

Г-жа Доротея Тотева благодари на децата за приятните мигове, поздрави малки и големи от ДГ с настъпващите светли великденски празници и подари на всяко дете по шоколадово яйчице и игри, а като домакин на празника-директорът на ДГ " Мир"- госпожа Петранка Михайлова, по стара българска традиция, им подари яйчица и козунак и пожела на децата и техните семейства да са здрави, весели и щастливи.

Facebook коментари