Неделя, 18 Април 2021 г.

Баскетбол: "Доростол" разби "Черно море" насред Варна

На 7 април юношите до 16г. на Доростол гостуваха във Варна в двубой от 8-я кръг от Северната Източна Елитна група сезон 2020/2021.

Те са в група А с отборите на "Дунав Русе 2016" Русе, "Черно море Тича" Варна и "Шумен" Шумен.

В зала "Христо Борисов" Доростол излезе в решаваш мач от който зависеше дали силистренци ще приемат зоналния турнир като домакин или ще играят на този етап като гости.
Отбора воден от Лъчезар и Светла Тодорови не започна много добре мача, като позволи да му поведат до края на първата четвърт с 20:14.

Втората петица на Доростол игра по- успешно, като преди почивката на полувремето силистренците губеха вече само с една точка – 35:36.

Третата четвърт измина под пълния контрол на гостите, които отбелязаха 27 точки срещу само 7 за варненци. Последната част бе равностойна , като играта вървеше точка, което позволи на силистренци да поздравят с победа, при краен резултат 78:63.

Най-добър на терена за силистренци бе Мартин Пасков, станал реализатор на двубоя с 22 точки. Капитана на отбора Преслав Еленков наниза 9 точки.

Възпитаниците на треньорския тандем Лъчезар и Светла Тодорови заемат вече 2-то място в класирането и в петък на 9 април са гости на Дунав Русе.

Facebook коментари