Сряда, 06 Декември 2023 г.

Фатална жена от дуловско село получи 464 броя дарения, но забрави да си плати данъците

Съвсем не на шега, днес на 1 април, Окръжен съд-Силистра призна за виновна Г. Ахмедова от село Прохлада, община Дулово, Силистренска област, за това, че в продължение на десет години е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери.

В този период обвиняемата е получила 464 броя дарения от различни лица на обща стойност 138 093.51лева.

Г. Ахмедова не е подавала изискуемите в Закона за местните данъци и такси декларации в нито един от случаите на получено дарение, и е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери.

Общата сума на незаплатеният данък е в размер на 4 833.27лева.

По искане на обвиняемата съдът разгледа делото по реда на съкратено съдебно следствие. Тази процесуална възможност цели по-бързо приключване на наказателното производство и намаляване на разходите за процеса.

В съдебно заседание тя заяви, че изцяло признава фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

Съдът наложи на обвиняемата Г. Ахмедова наказание "лишаване от свобода" за срок от една година, като отложи изпълнението на това наказание за срок от три години, също така й наложи глоба в размер на 1000/хиляда/ лева .

Г. Ахмедова е осъдена да заплати в полза на ОД на МВР-Силистра сумата от 1397.14/хиляда триста деветдесет и седем лева и 14ст./лева, представляващи направени по делото разноски в досъдебната фаза.

Г. Ахмедова е на 46 години, с основно образование, неосъждана.

Facebook коментари