Събота, 17 Април 2021 г.

Юношите старша възраст на БК "Доростол" се справиха и с делфините, и с акулите от Бургас

Днес на 28 март в зала "Дръстър" се изиграха първият от двата финални турнира в зона "Добруджа" и зона "Загоре" за класиране от 1 до 3 място.

От 10.00 часа, водените от треньорския тандем Лъчезар и Светла Тодорови, силистренци се изправиха срещу отбора на "Делфин".

Двубоя до неговата среда се водеше точка за точка, а домакините не можеха да наложат традиционния си натиск.

На полувремето силистренци водиха само с една точка – 27:26.

В третата четвърт обаче много добрата защита и по-голяма концентрация в атака доведоха резултата до 54:35. В последната част "Доростол" "скри" топката на "делфините", като им позволиха да им вкарат само 2 точки и победиха с крайното 75:37.

В последния сблъсък за деня силистренци се изправиха срещу "акулите" на "Черноморец" .

По-силния отбор от Бургас поведе от самото начало на играта и на полувремето "Доростол" губеше с 29:38.

След почивката играта се изравни и това бе първата четвърт, която силистренци взеха, макар и с 2 точки.

В последната четвърт се разигра истинска драма, като гостите продължиха да водят почти до самия край на срещата. В неговия край силистренци проявиха върховни физически и морални усилия за да заличат разликата, като 4 секунди преди края губиха с 1 точка.

Във финалната атака силистренци опитаха тройка при което последва нарушение. Трите точно изпълнени наказателни удара доведоха до драматичната победа с 79:77.

След постигнатите две победи треньора на силистренци беше изключително доволен от положените усилия от всички момчета и техния дух за борба докрай.

Следващият турнир ще е на 17-04-2021 в град Бургас.

Facebook коментари