Събота, 25 Май 2024 г.

Трима млади баскетболисти от "Доростол" ще вземат участие в Турнира на регионите през уикенда в София

Този уикенд София ще е домакин на Турнир на регионите при родените 2006/2007. Надпреварата този уикенд ще представи уменията на момчета и момичета от София, София Област, Загоре/Родопи и Добруджа/Мизия. Турнирът ще се проведе от 26 до 28 март в зала "Триадица".

От водения от треньорския тандем Лъчезар и Светла Тодорови БК "Доростол" - Силистра са повикани трима млади баскетболисти в отбора на ДОБРУДЖА/МИЗИЯ: Мартин Тагаров, Галин Георгиев и Михаил Калинов. Треньори на отбора ще са Янко Янков – Шумен, Кирил Петров – Черно море Тича

Турнирът е инициатива на БФБаскетбол и се провежда за трети път за тези набори. Преди няколко години Сливен беше домакин на подобна надпревара с подкрепата на "Развитие". Подобна надпревара имаше и в Габрово.

Тази година инициативата е по програмата на ФИБА Youth Development Fund. Тя ще замести отпадналите заради пандемията с Ковид-19 и епидемията с коронавируса в света турнири по проекта в Косово и Турция. Осемте отбора вече проведоха по два няколкодневни лагера, на които бе извършен и подбор за импровизираните финали в София.

Всички мачове ще можете да проследите в каналите в социалните мрежи на БФБаскетбол.

Facebook коментари