Събота, 17 Април 2021 г.

Силистра влиза в плановете на Google за осъвременяване на изображенията в Street View

Google Street View стартира осъвременяване на изображенията на градовете, пътищата и магистралите в България. Автомобилите на Google се завръщат по пътищата у нас тази пролет, за да осъвременят облика на страната в дигиталното пространство.

Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират по-добре на път към различни дестинации. Street View показва 360-градусови кадри на улици, както и природни и културни забележителности.

Първите кадри от пътищата на България бяха заснети през 2012 година, а услугата стартира малко по-късно, през март 2013 година. В допълнение към улиците и пътищата, Google представя и панорами от пешеходни зони от български градове, както и други места недостъпни за коли. Така стават възможни виртуалните разходки до архитектурния резерват Старинен Пловдив, из Ботаническата градина в Балчик, Приморски парк Варна, да разгледат Седемте рилски езера, Белоградчишките скали и много други.

Тази година маршрутът на Google автомобилите освен през столицата, ще премине през редица градове и общини, включително и през Силистра.

Google обръща особено внимание на защитата на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани и по този начин тяхната поверителност да бъде защитена. Street View предлага допълнителна функция за размазване на изображението (за физически лица, автомобили, къщи и т.н.), която може да бъде поискана чрез натискане на бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Обиколката започва на 26 март. Повече информация за местонахождението и маршрута на автомобилите вижте тук.

Facebook коментари