Понеделник, 24 Февруари 2020 г.

Над 50 джипита в Силистренско вече разполагат с безплатните антивирусни препарати

Голяма част от личните лекари вече разполагат с противогрипни лекарства. Директорът на дирекция "Надзор на заразните болести" в РИОКОЗ-Силистра д-р Теодора Начева" съобщи, че от 24.01. т.г. до днес (26.01.2011 г.) значително се е повишил броят на личните лекари, които разполагат с антивирусни препарати – от 35 в началото на седмицата, в готовност да реагират адекватно, с безплатни за пациентите си препарати, вече са над 50. Общопрактикуващите лекари в област Силистра са 65-ма, информираха от областната управа.
В лечебните заведения, спешните центрове и на личните лекари са предоставени (към днешна дата – 26.01.) общо 1840 опаковки "Тамифлу", 710 опаковки "Реленца" и 1460 опаковки "Ремантадин".
Областният управител д-р Владимир Янков напомня, че държавата е закупила препаратите, за да се предоставят те, при необходимост, на болните пациенти безплатно. В случай, че личният лекар не разполага с антивирусен препарат, въпреки че по преценка на лекаря ви е необходим – можете да го получите от спешните центрове или в Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ).

Facebook коментари