Вторник, 30 Ноември 2021 г.

Мартенички ще осигурят топла супа на нуждаещи се в Тутракан

Благотворителна инициатива започна днес в Тутракан под мотото "С бяло и червено вплетени в едно, днес ти ще направиш поредното добро". Топла супа за хора в нужда бе раздадена в градския парк "Христо Ботев".

Радио Шумен съобщава за каузата станала възможна с реализирането на първото издание на Областния конкурс за изработването на мартеници "Мартеничка 2021" организиран от Община Тутракан, Общинския център за извънучилищни дейности, читалище "Възраждане - 1940 г." - с.Старо село и Ученическия съвет при Средното училище "Йордан Йовков".

Над 500 мартеници са получени от основни и средни училища, детски градини, читалища и различни институции от цяла България. С творбите участвали в конкурса бе осъществен благотворителен базар в края на февруари. Общата сума събрана от продажбата на мартеници е 1800 лв. С тези средства в рамките на един месец ще бъде осигурен обяд – топла супа, за нуждаещите се хора.

Благотворителната кауза "С бяло и червено вплетени в едно, днес ти ще направиш поредното добро" ще продължи, категорични са организаторите. Предстои да бъдат реализирани и други инициативи, събраните средства от които ще са също в подкрепа на възрастни хора и социално слаби лица.

Facebook коментари