Понеделник, 30 Януари 2023 г.

Силистренската болница ще изгражда кислородна станция на стойност 300 000 лева

Днес в МБАЛ-Силистра пресконференция дадоха изпълнителния директор д-р Васил Славов и областния координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров.

Д-р Славов обяви новината, че благодарение на съдействие от страна на правителството на Бойко Борисов започва изграждане на кислородна станция в болницата на стойност 300 000 лева.
"Без кислород за няколко часа буквално щяха да умират хора, това напрежение е денонощно, а нуждите ни са от 2 000 бутилки на месец" подчерта д-р Славов.

С ускорени темпове в момента в двора на болницата се изгражда изцяло нов КОВИД корпус на площ 500 кв. метра с 50 легла, който ще бъде завършен до седмици.

Готово е и новото отделение за инвазивна кардиология, което ще позволи на болницата да работи по нова здравна пътека, а с икономиите от 50 000 лева на месец от закупуването на кислородни бутилки д-р Славов разчита сериозно да стабилизира финансите на болницата.

"В рамките на 4 години 8 милиона са влезли в МБАЛ-Силистра. Да се надяваме, че при следващ наш мандат тези средства ще бъдат удвоени или даже утроени. Знаете, че здравеопазването в област Силистра е мой личен приоритет" заяви в Тодоров.

Facebook коментари