Неделя, 26 Май 2024 г.

Бизнесмен и дарител повежда листата на ГЕРБ в Силистра

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите на листите с кандидати за народни представители, съобщиха от партийния пресцентър.

Пълните листи на ГЕРБ с кандидатите за народни представители ще бъдат регистрирани утре, 1 март, в РИК в цялата страна.

Водач в 20 МИР – Силистра е областния координатор и член на ИК Тодор Тодоров.

Тодор Тодоров е един от основателите на ПП ГЕРБ на територията на област Силистра и членува в партията от 2007 година, в която до 2009 година е избран за общински ръководител на структурата в община Дулово. В периода 2009-2014 година е областен организационен секретар, а от началото на 2015 година е областен координатор на ГЕРБ за област Силистра.

Роден е на 21 февруари 1975 година в град Дулово, женен е, има две деца. Завършил е СОУ "Васил Левски" и ТМТ "Владимир Комаров" в Силистра, както и висше образование в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", специалност "Социални дейности". Защитил е дисертация на тема "Никола Мушанов – политически деец и държавник", за което получава образователната и научна степен "доктор", Автор е на книгата "Никола Мушанов – живот и обществена дейност". Участва в написването и издаването на "Енциклопедия Силистренска област", излязла от печат през 2017 година. Както и в трилогията от историческите енциклопедии "България в Първата световна война (1914-1918)", "България в Балканските войни (1912-1913)", издадена 2018 г. и "България във Втората световна война (1941-1945)". Енциклопедиите бяха дарени на всички областни библиотеки на територията на страната и на военните училища.

През 2017 година д-р Тодор Тодоров е признат за дарител с особено голям принос в дейността на общността и е награден на годишната среща на Национално сдружение на общините в Република България. Наградата му е в категория "Голяма община" и му е връчена от председателя на Общински съвет София Елен Герджиков и от Даниел Панов като председател на УС на НСОРБ.

Същата година Районна лекарска колегия Силистра го отличи за цялостната му дарителска дейност в полза на болнични заведения в региона. Най-новият член на изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ е и най-големият в момента ктитор в Доростолска епархия, като е съдействал за изграждането на православни параклиси и храмове в Крайдунавска Добруджа. Провеждал е неведнъж и акции за подпомагане на хора в неравностойно социално положение.

В края на миналата година основният дарител на православната църква в област Силистра доктор Тодоров откри заедно с Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков новоизградения в дуловското село Черковна православен храм "Св. Архангел Михаил".

Негово Високопреосвещенство го удостои с ордена "Събор на доростолските Свети мъченици" в знак на уважение към дарителската му дейност.

В настоящия момент се е ангажирал с построяването на православния храм "Св.св. равноапостоли Константин и Елена", който предстои да бъде изграден в кв. "Деленки" на село Айдемир.

Занимава се с търговия на селскостопанска продукция и обработва земя в землищата на няколко общини в област Силистра.

Facebook коментари