Четвъртък, 09 Декември 2021 г.

ПГСС Ситово участва в конкурса за мартеници гигант на РЕКИЦ Силистра

Продължава конкурса за мартеници-гиганти, организиран от РЕКИЦ-Силистра.

От там информират, че мартеници, изработени от учениците в клуб "Арт работилница" с ръководител Невяна Петкова в Професионална гимназия по селско стопанство с. Ситово, общ. Ситово, обл. Силистра ще вземат участие в конкурса.

Мартенски торбички, изработени от филц, декорирани с бял и червен конец, българска шевица, детелина с калинка от филц и паричка. Дължина на мартеницата 45 сантиметра. Автор: Теодора Стефанова Иванова, ученичка от 11 клас.

Дървена лъжица, декорирана с бяла и червена прежда, българска шевица, житни класове и паричка. Дължина 31 сантиметра. Автор: Невяна Петкова, старши учител и ръководител на клуб "Арт работилница" в ПГСС с. Ситово, община Ситово, област Силистра.

Дървена пирографирана подкова с пискюли от бял и червен конец, декорирана с детелина и калинка от филц. Дължина на мартеницата 32 сантиметра. Автор: Джерен Мюмюн Ариф, ученичка от 11 клас.

Дървена подкова, обвита с бяла и червена прежда и декорирана с цветя и детелина с калинка от филц. Дължина на подковата 28 сантиметра. Автор: Бет-Ашли Янкова, ученичка от 8 клас.

Дървена подкова, обвита с червен конец, и прикрепени към нея бял и червен пискюл, декорирани с жълта и зелена прежда, както и с детелина с калинка от дърво. Дължина на мартеницата 44 сантиметра. Автор: Джанер Седат Асан, ученик от 8 клас.

Facebook коментари