Неделя, 05 Декември 2021 г.

Мощи на светия от силистренски храм бяха пренесени в детски онкоцентър

През вчерашия 15 февруари, когато се отбеляза Международният ден за борба с рака при децата бяха донесени мощите на "Свети Стилиян Детепазител" в единствения в България Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет, община Костинброд.

Центърът се откри преди 1 година и вече функционира и приютява деца, преминали тежката болест.

Заедно с отец Ангел благодарствен молебен в прослава на Св. преподобни Стилиян Пафлагонийски Детепазител отслужиха отец Дамян, отец Николай и отец Желязко Симонов. Дарената частица от Свети Стилиян Детепазител на възстановителния център се донесе от град Силистра в град София рано сутринта. Точно в 14:00 часа тя бе положена в едноименния параклис, намиращ се в двора на онкоцентъра в село Опицвет, община Костинброд.

На полагането на частицата от мощите на Светията присъстваха кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, председателят на ОбС д-р Атанас Тенев, кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, кметът на село Опицвет г-жа Гергана Величкова, кметът на село Безден г-н Цветан Борисов, служители от всички социални центрове на територията на община Костинброд, служители от общинска администрация-Костинброд и гости на възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания.

Facebook коментари