Четвъртък, 08 Декември 2022 г.

Ниските температури не изплашиха екстремни каякари тръгнали към Тутракан

Минусовите температури и вятърът не изплашиха петима ентусиасти, които смело се пуснаха с каяци от Русе по течението на река Дунав към Тутракан. За тях плаването по реката е удоволствие и екстремните обстоятелства са само допълнение към прекрасното изживяване

Макар и само от петима души, групата е много пъстра, разкрива БНТ. Сред каякарите има и една дама, но тя не отстъпва на мъжете, когато трябва да се гребе в лодката. Господата обаче са по-приказливи. Сред тях е флейтистът от Симфоничния оркестър на Българското национално радио Явор Желев, който се е прибрал в Русе, само за да се спусне по реката.

"Аз съм маниак. И досега само лятото съм се пускал, в такава зима не съм. И ми беше много интересно. То пък днес не е толкова студено, колкото ми се искаше да бъде", разказва Явор.

А всъщност в 9 сутринта термометрите показват едва минус 7 градуса. На фона на предупрежденията за опасно ниски температури ентусиазмът на каякарите изглежда по-скоро екстремно предизвикателство. Но те си имат и други причина да харесват лодките - това, което се вижда от реката е различно от това, което можеш да наблюдаваш от брега.

И макар че са тръгнали на разходка, са взели всички мерки да пътуват безопасно.

В този воден поход каякарите ще изминат около 60 км по вода - от Русе до Тутракан. Но вече планират и по-дълги маршрути. Само да се стопли времето.

Facebook коментари