Петък, 20 Май 2022 г.

Внимание силистренски родители! Ако децата ви са пред Художествената галерия, това съвсем не означава, че се интересуват от изкуство

Внимание силистренски родители! Ако децата ви са пред Художествената галерия, това съвсем не означава, че се интересуват от изкуство.

Наблюдателни граждани от областния град се свързаха с нас за да изкажат своето възмущение от гледката на която стават свидетели.

Ежедневно след края на работното време в 17.00 на Художествената галерия, пред нея се събират не малка група тийнейджъри, които си организират парти на открито, с цигари и алкохол.

То продължава обикновено до към 20.00 часа на вечерта, но на другата сутрин персонала на галерията е принуден да изрива входа на културната институция от хартии, опаковки, алуминиеви кутии от бира и газирани напитки, кутии от цигари, фасове и салфетки.

От "Кворум Силистра" разбираме, че младите хора в Силистра имат нужда да общуват и във неформална среда, като училището , но се питаме дали това е начина, а особено ни впечатли и мястото където това се случва.

Facebook коментари